Вінниця
24.04.2024
11.9° C
Вгору

Україна перемогла на Євробаченні-2022

Переможцем Євробачення-2022 стали Kalush Orchestra з піснею Stefania Вони отримали 192 балів від журі та 439 балів від глядачів.

 

У Турині завершився пісенний конкурс Євробачення 2022. До фіналу потрапили 25 країн, Росія цьогоріч участі в конкурсі не брала через війну, розв’язану в Україні.

 

Kalush Orchestra після виступу на Євробаченні закликав врятувати Маріуполь і “Азовсталь” — ідеться про українських військових, які попри блокування армією РФ, відсутність провізії, медикаментів, достатньої зброї, тримають оборону на підприємстві “Азовсталь”. Там є сотні поранених, росія наразі відмовляється від евакуації, або екстракції військовослужбовців.

“Я прошу кожного з вас, будь ласка, допоможіть українському Маріуполю, допоможіть Азовсталі прямо зараз!”— закликав Олег Псюк зі сцени Євробачення в Італії.

Політичні висловлювання на “Євробаченні” заборонені. Але організатор конкурсу — Європейський мовний союз — повідомив:

“Ми розуміємо глибокі почуття навколо України в цей момент і вважаємо, що заяви Kalush Orchestra та інших виконавців, які висловлюють підтримку українському народу, мають гуманітарний, а не політичний характер”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin