Вінниця
19.03.2024
-0.38° C
Вгору

У Вінниці для дітей-переселенців провели майстер-клас з виготовленя іграшки-«антистрес»

Відділ молодіжної політики міської ради та Вінницька молодіжна рада провели цілий блок майстер-класів. Раніше це були тематичні: до Дня матері та Великодня. Сьогодні дітям показували як робити іграшки антистрес.

«У гуртожитках мешкають переселенці з Бучі, Сєверодонецька, Краматорська, Харкова. Людям не вистачає спілкування і домашнього тепла. Тож ми проводимо для них майстер-класи, розважальні програми, різні гуртки, концерти. Наші працівники – це психологи для людей, бо їм потрібно виговоритись і бути почутими. Педагоги коледжу допомогли з олівцями, іграшками, книжками, розмальовками», – повідомляє заступник директора з виховної роботи відокремленого структурного підрозділу Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету Олена Космина.

Також на Великдень сім’ям готували святкові кошики. Викладачі коледжу й студенти спеціальності «харчові технології» випікали пасочки й інші смаколики для переселенців.

«Далі ми плануємо практичні майстер-класи, щоб власноруч виготовлені іграшки залишились з дітьми. Також ми проводимо розважальні та активні програми й підготували солодкі подарунки», – повідомляє голова Вінницької молодіжної ради Таїсія Дембовська.

Сім’ям, у яких є діти до 2 років, відділ молодіжної політики разом з БФ «Подільська громада», подарували набори для мами та дитини.

«Мені 8 років, я з сім’єю приїхав з Луганська. Дуже подобається грати в футбол, малювати й лазити по деревах. Люблю робити щось своїми руками. Класно, що ми виготовили таку іграшку», – говорить переселенець Сергій.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin