Вінниця
19.04.2024
4.2° C
Вгору

У Вінницю доставили близько 3 тонн гуманітарної допомоги з Латвії

Близько трьох тонн провізії з Латвії доставили на склад Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу у Вінниці. Серед продуктів першої необхідності – дитяча суміш, борошно, цукор, крупи, макарони тощо. Вантаж планують розподілити між вимушеними переселенцями, які перебувають у Вінницькому регіоні.

Як розповів представник Благодійного фонду Pan Fund Ярослав Скоромний, вже не вперше дружня Латвія надсилає сюди гуманітарні вантажі. Загалом, надійшло близько 15 тонн гуманітарки.

«До цього ми привозили тепловізори, автомобілі, радіостанції і багато чого іншого. На сторінці фонду можна відслідковувати всю поточну інформацію, а також робити заявки на необхідну допомогу. Ми нікому не відмовляємо, – зазначив Ярослав Скоромний. – По запиту ми шукаємо, де взяти ті чи інші речі, за необхідності купуємо за свій власний кошт, доставляємо на Вінниччину, а потім туди, де є необхідність за заявками громад або Міжрегіонального гуманітарного координаційного штабу відправляємо далі по Україні або в межах області, чи туди, де є набільша кількість переселенців або людей, які цього потребують».

Окрім Вінниці, волонтери надсилали гуманітарні вантажі в «гарячі зони» – у Бучу, Ірпінь, Миколаїв, Херсонську область та інші регіони, де люди потребують допомоги.

«Ми й надалі будемо продовжувати збирати продукти харчування, військову амуніцію і, по мірі заявок від військових частин та ЗСУ, допомагати відвозити вантажі на передову, – додав Ярослав Скоромний. – Хочемо подякувати Вінницькому міському голові Сергію Моргунову та Міжрегіональному гуманітарному координаційному штабу за спільну роботу».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin