Вінниця
29.03.2024
8.79° C
Вгору

У Вінниці на знак вдячності підняли прапори держав, які допомагають Україні

У Вінниці на майдані Незалежності поряд зі стягом України замайоріли прапори Польщі, Литви, Великої Британії, США та Швейцарії. Це символічний знак вдячності дружнім народам за допомогу і підтримку Україні й Вінниці. Про це у своєму телеграм-каналі та на сторінці у фейсбуці повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Польща, Литва, Велика Британія, США, Швейцарія. Дякуємо народам цих держав! Вінничани знають, хто є справжнім другом міста і країни. Війна розставила крапки над «і». Ми цінуємо неймовірну підтримку Польщі і Литви. Міста-побратими Вінниці Кельце та Паневежис з перших днів російського вторгнення відразу відгукнулись на нашу біду. Ми вдячні нашим давнім друзям – партнерам зі Швейцарії. Колосальне значення має для держави оборонна і фінансова допомога Британії та США. Сьогодні ми пліч-о-пліч у боротьбі з російською ордою. І відсьогодні наші прапори також майорітимуть поруч на центральному майдані міста. Слава Україні! Велику перемогу ми здобудемо усі разом!» – зазначає очільник Вінницької громади Сергій Моргунов.

З перших днів війни народи цих держав допомагають Україні у такий складний час. Зокрема, неабияк підтримують і Вінницю.

Литва надає гуманітарну та фінансову допомогу. Окрім цього, влада міста-побратима Паневежиса проводить зустрічі з переселенцями, організовує акції на підтримку українців. Також там працюють центри допомоги біженцям.

З початку російського вторгнення в Україну, з польських міст доставляють до Вінниці десятки тонн гуманітарної допомоги. Крім того, поляки приймають у себе переселенців з України. Також з Вінниці до Польщі відправляють безкоштовні евакуаційні рейси.

Швейцарія розгорнула у Вінниці гуманітарну місію для забезпечення постраждалих міст і переселенців. Швейцарці закупили товари в українських та вінницьких підприємств, підтримавши таким чином і українську економіку.

З міста-побратима Пітерборо (Велика Британія) Вінниця отримує гуманітарну підтримку та медикаменти. Крім того, Велика Британія постачає Україні озброєння і військову техніку та запроваджує жорсткі санкції проти рф. Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон є одним зі світових лідерів, які найбільше допомагають Україні не словом, а ділом: ідеться і про постачання озброєння, і про заклики до інших країн посилити свою підтримку.

Потужну оборонну та фінансову підтримку Україні надають і Сполучені Штати Америки.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin