Вінниця
20.04.2024
2.58° C
Вгору

У Вінниці створюють резервну систему інформування населення

Сьогодні, 29 квітня, депутати міської ради прийняли рішення про виділення коштів на створення резервної системи екстреного інформування населення.

Про це повідомляє міська рада.

Її можна буде використовувати у разі виведення з ладу загальноміської системи централізованого оповіщення, з якої наразі лунають сирени.

Резервна система допоможе інформувати людей на FM-діапазоні – через ефірне радіомовлення на частоті 101,8 МГц «Місто над Бугом», з передачею повідомлень на FM-приймачі. Тому громадянам, а також установам, підприємствам і організаціям потрібно подбати про те, щоб у них був доступ до FM-радіо.

Ще один спосіб інформування – це організація оповіщення у місцях масового скупчення людей за допомогою засобів гучномовного зв’язку спецавтомобілів та електромегафонів.

«Ми повинні налагодити ефективну і автономну систему оповіщення при будь-якій надзвичайній ситуації. У випадку, якщо немає світла, зв’язку, не працюють телевізори, чи у зовнішній системі оповіщення збій, у нас повинен бути альтернативний варіант. На прикладі міст, які сьогодні знаходяться у зоні окупації або активних бойових дій, ми бачимо, що відсутність альтернативної системи оповіщення – це достатньо серйозна проблема. Ми повинні ефективно та швидко створити резервну мережу, забезпечити її необхідними приладами та провести відповідне навчання, в тому числі з головами ОСББ, старшими по будинках, головами квартальних комітетів, старостами. До цього потрібно дуже відповідальна поставитись».

Резервна система термінового інформування населення призначена для оперативного доведення сигналів і повідомлень про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій природного, техногенного та воєнного характеру, постійного інформування їх про обстановку, що склалася у зоні можливого ураження.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin