Вінниця
16.04.2024
11.04° C
Вгору

У Вінниці проходять навчання мобільних бригад із протидії гендерному насильству

У Вінницькому міському центрі соціальних служб дві мобільні бригади проходять навчання як надавати соціально-психологічну допомогу постраждалим від домашнього насильства, в тому числі у родинах переселенців. Навчання відбуваються за програмою ЮНІСЕФ.

 

«Необхідність підготовки таких мобільних бригад зумовлена збільшенням проявів насильства в сім’ях, які фіксуються в Україні з початком військового вторгнення. Відтак, все більше людей потребують негайної та кваліфікованої допомоги. Саме на це буде направлена робота наших фахівців. Наразі вони проходять навчання у межах проекту Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA). Протягом двох днів разом із тренерами відпрацьовують, як надавати допомогу людям, котрі потерпають від насилля за ознакою статті», – розповів заступник директора Вінницького міського центру соціальних служб Євген Козлов.

 

До навчання UNFPA долучилися координатори, психологи та фахівці із соціальної роботи мобільних бригад, які безпосередньо надаватимуть допомогу людям.

 

Попередньо, робота мобільних бригад на території Вінницької МТГ триватиме 6 місяців. Втім, за потреби, цей термін можуть продовжити.

 

Щоб звернутись по допомогу, отримати психологічну та правову консультацію фахівців телефонуйте за номерами: 050 -90-19 -167; 050-25-85-643.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin