Вінниця
24.04.2024
10.23° C
Вгору

Вінницькі психологи пройшли навчання від міжнародної організації «Лікарі без кордонів»

Фахівці Вінницького міського центру соціальних служб, психологи-волонтери, медичний персонал, координатори місць перебування тимчасово переміщених осіб пройшли семінар-тренінг «Перша психологічна допомога та психологічні інтервенції в умовах надзвичайних ситуацій». Його провели спеціалісти міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів».

Психологи Вінницького міського центру соціальних служб, психологи-волонтери продовжують надавати психологічну та соціальну допомогу вінничанам та людям, які евакуюються з регіонів України, де ведуться бойові дії. Цілодобово спеціалісти приймають сотні дзвінків, які надходять на «гарячу лінію».

 

«Надання психологічної допомоги переселенцям важливе в період воєнного стану. Адже тисячі людей, які тікають від рашистських бомб та ракет, переживають стрес та тривогу. Аби зберегти психологічне здоров’я людей, ми надаємо їм кваліфіковану допомогу. Не стоїмо на місці і проводжуємо вдосконалювати свої знання та навички. Для наших фахівців спеціалісти міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» провели тренінг-семінар», – розповіла директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

 

Під час тренінгу фахівці розповіли як побороти стрес і травму в умовах надзвичайних ситуацій, кроки першої психологічної допомоги та техніки стабілізації станів людей в умовах екстрених ситуацій, моделювання ситуацій, в яких опиняються наші співвітчизники та способи виходу з них.

 

Менеджери з питань психологічного здоров’я Кончетта Фео та Рамона Лето провели професійну та структуровану роботу, яка чітко направлена на допомогу людям під час воєнного стану.

 

«Психологи-волонтери прослухали теоретичний матеріал та мали можливість попрацювати практично. Кожен учасник дізнався модель психологічної інтервенції, коли ми не маємо часу та можливості на кілька зустрічей з клієнтом чи сім’єю для стабілізації їх стану, а маємо лише годину, максимум – дві, і далі людина переїжджає в інше місце. Це дуже актуальна і затребувана модель роботи в умовах сьогодення. Усім учасникам тренінг сподобався. Кажуть, що знання дозволять отримати професійні навики для роботи з людьми, яким необхідна підтримка. Крім того, учасники зазначають, що після навчання з’являється бажання допомагати ще більшій кількості таких людей. У цей непростий для країни час ми продовжуємо безупинно працювати», – каже практичний психолог Вінницького міського центру соціальних служб Людмила Радіонова.

 

Нагадаємо, кабінети психологічних консультацій працюють за адресами: вул. Соборна, 50; вул. Брацлавська, 85 та вул. Космонавтів, 30.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin