Вінниця
25.04.2024
15.01° C
Вгору

Хто і як може взяти під опіку дитину

Через війну, в Україні призупинено процедуру усиновлення. Діти продовжують потребувати сім’ю. Тому альтернативою можуть бути патронатні вихователі.

 

Втім, перебування у такій сім’ї для дитини тимчасове і не може перевищувати трьох місяців, якщо для цього немає додаткових підстав. Цей час надається батькам чи рідним малечі на подолання важких сімейних обставин. І лише у випадку, коли неможливо повернути дитину у власну родину, для неї шукатимуть нову сім’ю.

 

У Вінницькій міській раді роз’яснили, хто і як може взяти під опіку дитину.

 

«В Україні форма патронатного виховання з’явилася не так давно, як результат реформування державних інститутів. Патронатній сім’ї відводиться надважлива місія: на період подолання дитиною чи її батьками складних життєвих обставин, або прийняття рішення щодо позбавлення батьків батьківських прав та набуття дитиною статусу дитини, позбавленої батьківського піклування – це місце, де про неї дбають і всіляко турбуються спеціально підготовлені вихователі», – зазначила заступниця начальника Служби у справах дітей Вінницької міської ради Майя Бойко.

 

Патронатним вихователем може стати повнолітній громадянин України, який має досвід виховання дітей й відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання й реабілітації неповнолітніх у своєму домі. Крім того, патронатний вихователь повинен пройти відповідне навчання та мати добровільного помічника серед членів своєї родини.

 

Створенням патронатних сімей опікується служба у справах дітей Вінницької міської ради. Фахівці нагадують – стати патронатними вихователями можуть усі охочі, котрі відповідають визначеним критеріям. Щоб дізнатися, який пакет документів потрібно зібрати для подачі заяви на кандидата у патронатні вихователі телефонуйте за номером 65-10-71.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin