Вінниця
29.03.2024
12.6° C
Вгору

На Вінниччині заборонили відвідувати ліси

На Вінниччині заборонили відвідувати ліси. Це пов’язано з реальною загрозою виникнення пожеж у лісах та мінімізації їх наслідків. Відповідний наказ «Про встановлення заборони на відвідування лісів населенням» 28 березня підписав голова Вінницької обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Борзов.

 

Згідно з наказом, уперіод воєнного стану населенню заборонено відвідування лісів та в’їзд до них (крім транзитних шляхів) транспортних засобів й іншої самохідної техніки за винятком тих, що використовуються для потреб лісогосподарської діяльності у період воєнного стану та високої пожежної небезпеки.

 

Також зазначено, що районним військовим адміністраціям, постійним лісокористувачам, разом з органами місцевого самоврядування, необхідно забезпечити інформування населення про заборону відвідування лісів та додержання вимог законодавства у сфері пожежної безпеки.

Окрім того, наказом передбачено здійснення контролю за недопущенням перебування у лісах населення і транспортних засобів та заходи щодо охорони і захисту лісів, попередження виникнення лісових пожеж, залучення у встановленому порядку до ліквідації пожеж, уразі їх виникнення, місцевого населення та необхідних технічних засобів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin