Вінниця
23.04.2024
12.56° C
Вгору

Вінничан закликали підтримувати людей, які приїхали з гарячих точок

З початку війни у Вінниці прийняли до громади вже більше 600 сімей вимушених переселенців, повідомив міський голова у своєму телеграм-каналі. Він наголосив, що для людей, які пережили жахіття рашистських обстрілів, важливі підтримка і розуміння. Сергій Моргунов додав, що влада продовжує опікуватися питаннями соціального захисту таких сімей.

 

У зверненні до вінничан міський голова зауважив, що ситуація у Вінниці спокійна та контрольована. Критична інфраструктура працює в штатному режимі. Наразі у громаді зареєструвалося вже більше 600 сімей вимушених переселенців. Вони отримують всю необхідну допомогу.

 

«Офіційно зареєстровано у службі соціального захисту майже 2400 людей. Ми надаємо всю необхідну допомогу: і речі, і медикаменти. Особливо тим, хто зареєструвався. Вже 600 людей звернулися у наш Центр гуманітарної допомоги. Крім того, я хотів би нагадати всім переселенцям – інформацію про те, як зареєструватись, можна дізнатись, зателефонувавши до Цілодобової варти за номером 15-60. І отримати відповідні консультації», – сказав Сергій Моргунов.

 

Також очільник міста додав, що у дітей, які прибули з інших регіонів, є можливість приєднатися до онлайн-навчання та перебувати у садочках. Вже 344 школярі займаються. Крім того, у місті надаватимуть можливості для працевлаштування, якщо будуть відповідні вакансії.

 

Крім того, Сергій Моргунов зазначив, що на базі гуманітарного хабу сформували вантажі з необхідною допомогою для мешканців міст, по яких рашисти завдають жорстоких ударів.

 

«Звертаюся до вінничан, щоб з розумінням ставилися до тих людей, які виїжджають з міст, де нищівними ударами знищуються житлові квартали і розстрілюється цивільне населення. Потрібно максимально доброзичливо ставитись до цих людей, розуміючи їх трагедію. Якщо у нас є можливість хоча б чимось допомогти, хоч простим людським словом, ми повинні це робити. Я вважаю, що саме так може формуватися сильна територіальна громада. У цілому, якщо всі разом будемо згуртовані, то ми швидше переможемо. Дякую вам! Перемога буде за нами!» – каже Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin