Вінниця
25.04.2024
14.24° C
Вгору

У Львові поставили 109 порожніх дитячих візочків

У Львові 18 березня на площі Ринок поставили 109 дитячих візочків, які символізують число дітей, яких вбила російська армія за час вторгнення в Україну. Акція тиха і головна мета її організаторів – а це активні львів’яни – закликати світ закрити небо над Україною, передає кореспондент Радіо Свобода.

 

«Коли ми вчора друкували плакати для цієї акції, було 108 вбитих дітей. Сьогодні вже 109. 109 дитячих життів забрала війна. Ми знайшли 109 дитячих візочків, щоб побачити, скільки це – 109 дітей. Але, на жаль, вони загинули і собою прикривають небо над Україною, поки політики світу сперечаються, які запровадити санкції Росії», – каже львів’янка Світлана Блінова, мама шестирічної дівчинки.

 

Порожніми дитячими візочками і дитячими кріслами в автомобілі львів’яни хотіли показати, що стільки дітей могли сьогодні жити і гуляти вулицями українських міст і сіл.

 

«Це символи життів тих ангелят, які зараз, замість рішучих дій світу, захищають небо над Україною. Це та страшна ціна війни, яку сплачує сьогодні Україна. І ми закликаємо всіх дорослих всього світу єдиним щитом вберегти українських дітей і подарувати їм майбутнє» — написав мер міста Андрій Садовий

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin