Вінниця
20.04.2024
12.21° C
Вгору

Близько 30 тисяч людей виїхали з Маріуполя на власному транспорті

Міська рада Маріуполя повідомляє, що з заблокованого військами росії міста на власному транспорті виїхали близько 30 тисяч людей.

 

«За останні дві доби маріупольці почали виїжджати на особистому транспорті з міста у бік Бердянська і потім на Запоріжжя. Загалом близько 6500 легкових машин вирвалися з обложеного Маріуполя. Частина людей вже дісталася Запоріжжя, де вони отримали необхідну першу допомогу в центрах підтримки. Всього з Маріуполя виїхало на власному транспорті близько 30 тисяч людей», – йдеться в повідомленні мерії у телеграмі.

Там додали, що ситуація у Маріуполі критична. «Місто – в блокаді вже 16 діб, більше ніж 350 тисяч маріупольців продовжують ховатися у сховищах і підвалах від безперервного обстрілу з боку російських окупаційних військ. У середньому на добу на місто скидається від 50 до 100 авіабомб. Руйнування колосальні, за попередньою оцінкою, близько 80% житлового фонду міста зруйновано, з них майже 30% – не підлягає відновленню», – йдеться в повідомленні.

 

У міській раді додали, що Збройні сили України «продовжують героїчно тримати оборону Маріуполя».

«Бої йдуть вже на околицях міста. Але українські захисники самовіддано борються за кожну вулицю», – йдеться в повідомленні.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin