Вінниця
26.04.2024
7.07° C
Вгору

Сьогодні в Україні відзначають День українського добровольця

Сьогодні, 14 березня, в Україні відзначають День українського добровольця. Добробати у 2014-му стали потужною силою, завдяки якій вдалося тримати оборону країни. Про це на своєму телеграм-каналі написав Вінницький міський голова Сергій Моргунов. В цей день українці вшановують мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

 

«І в 2022-му, на 19-й день протистояння рашистам, тисячі добровольців у лавах української армії героїчно захищають рідну землю. Сьогодні уся нація монолітом стоїть проти навали орків. Ми всі – добровольці. І ми переможемо! Слава Україні!», – сказав Сергій Моргунов.

 

Відзначення Дня Українського добровольця саме 14 березня обрано не випадково. Саме цього дня 2014 року з Майдану Незалежності в місті Києві, одразу ж після завершення буремних подій, пов’язаних з Революцією Гідності, на тренувальну базу в Нових Петрівцях відправилися перші добровольці, де почали підготовку до участі в боротьбі за територіальну цілісність України.

 

Рішення про відзначення цього дня було прийнято Постановою Верховної Ради України від 17 січня 2017 року № 1822 «Про встановлення Дня українського добровольця». Це було зроблено з метою зміцнення патріотичного духу в суспільстві, підвищення суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin