Вінниця
24.04.2024
8.45° C
Вгору

Національний банк послабив низку заборон на валютні операції

Національний банк послабив низку заборон на операції в іноземній валюті.

 

«З 1 березня 2022 року замість повної заборони на видачу готівкових коштів з рахунку клієнта в іноземній валюті встановлено обмеження обсягом до 30 тис. грн на день», — повідомили у пресслужбі регулятора.

 

Крім того, НБУ визначив, що:

  • без обмежень надалі здійснюватиметься зняття готівкової іноземної валюти з рахунків підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань) уряду та на підставі окремих дозволів НБУ;
  • зняття готівкової валюти у філіях та відділеннях банків, що розташовані на територіях, які перебувають під загрозою окупації Росією, здійснюватиметься у межах залишку коштів на рахунку за умови їх наявності. Рішення про видачу коштів ухвалюватиметься керівником філії або відділення банку.

 

Регулятор також дозволив використовувати платіжні картки за кордоном для розрахунків та отримання готівки, додавши їх до переліку виключень до заборони, що стосується здійснення транскордонних переказів валютних цінностей з України.

 

При цьому НБУ не обмежував безготівкові розрахунки за кордоном.

 

Регулятор також заборонив зараховувати кошти на рахунки клієнтів-фізосіб за переказами з території Російської Федерації та Білорусі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin