Вінниця
20.04.2024
2.89° C
Вгору

Сергій Моргунов: Вінниця приймає представників ООН та ЮНІСЕФ в Україні

Спільний брифнг провели начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, Вінницький міський голова Сергій Моргунов та голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий першого березня.

 

Вони розповіли, що ситуація на Вінниччині контрольована. Також зазначили, що вінницькі магазини, банки, аптеки та заправки працюють. А тролейбуси та маршрутки, які сполучають місто з приєднаними громадами, проходять перевірку на блокпостах, як і решта транспорту.

Начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов повідомив, що в регіоні продовжують надавати допомогу переселенцям.

 

«Також продовжуємо приймати поранених. Загалом ситуація по місту та області контрольована. На сьогоднішній день загроз немає. Сьогодні основна увага прикута до міста Харків та Київ. У столиці окупанти намаглися збити центральну телевежу, щоб не працювало телебачення і можна було запускати фейки. Прошу – не довіряйте неперевіреній інформації! Користуйтесь лише офіційними джерелами», – підкреслив Сергій Борзов.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов розповів, що громадський транспорт та підприємства критичної інфраструктури працюють у штатному режимі. Було 2 аварійних відключення світла на Замості та Старому місті, які усунули протягом 2 годин.

 

«Пасажиропотік у громадському транспорті скоротився на 90% – дякую вінничанам, що дослухаєтесь до наших порад обмежити перебування на вулицях. Тролейбуси та маршрутки, які сполучають місто з приєднаними громадами, проходитимуть обов’язкову перевірку на блокпостах, як і інший транспорт. Станом на ранок у нас перебувало 300 біженців. Очікуємо сьогодні  представників ООН в Україні, а ЮНІСЕФ – уже приїхали. Їм надали усю необхідну допомогу», – говорить Сергій Моргунов.

 

Також міський голова додав, що магазини, банки, аптеки та заправки – працюють.

 

«Національні торгові мережі через проблеми з логістикою доставки товарів мали певні збої. Ми зараз підтримуємо ці мережі продукцією місцевих виробників. Сьогодні прибула перша партія допомоги від наших польських друзів – міст Тарнува і Радома, це – ліки та медзасоби. Збирається вантаж для відправки з Кельце. А Посол Швейцарії в Україні Клод Вільд передав особисто 100 тисяч гривень на потреби дітей Вінниці. Дякую всім, хто долучається до цієї доброї справи! Вінницькому бізнесу у сфері гостинності – окрема подяка: всі готелі в місті і навколо міста приймають біженців. А кафе та ресторани, які працюють, готують гарячі страви для ТрО та переселенців, – розповів очільник міста. – А фонд «Подільська громада» з початку збору коштів отримав на рахунки майже 15 млн грн.

Голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий зазначив, що наразі у Вінницькій області перебуває близько восьми тисяч переселенців:

«Громади активно надають допомогу та створюють умови для розміщення людей. Жителі області добровільно надають власне житло. Активно працює волонтерська мережа і забезпечення на території Вінниччини різними речами – продуктами, ковдрами, теплим одягом. Сьогодні пішли сформовані декілька гуманітарних вантажів на Київ. І цю традицію треба продовжувати. Я хочу подякувати людям, які долучаються».

 

Вячеслав Соколовий також додав, що зараз дуже важлива координація між правоохоронцями та військовослужбовцями – це важливе питання безпеки громадян. І наголосив, що ті вимоги, які діють в комендантську годину, потрібно обов’язково виконувати

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin