Вінниця
29.03.2024
9.68° C
Вгору

Білорусь вступила у війну проти України

На Чернігівщину сьогодні, першого березня, зайшли білоруські війська і приєдналися до війни Росії проти України.

Про це заявив речник регіонального управління сил тероборони «Північ» Віталій Кирилов, передає Держспецзв’язку.

 

Нагадаємо, раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що білоруси не беруть участь у війні проти України. Водночас Росія вводила свої війська та запускала ракети, зокрема, і з території Білорусі.

 

Раніше представник Офісу президента Олексій Арестович зазначав: «За нашими даними, солдат Білорусі уже підіймають за тривогою. Всі білоруські збройні сили — це 45 тисяч осіб, лише 17 тисяч із них здатні більш-менш виконувати якість завдання. Це крапля в морі».

 

Довідка:

На ранок 1 березня Генштаб ЗСУ повідомляв про втрати агресора. Особовий склад зазнав втрат 5 710 людей, полонених — 200. Знищено та пошкоджено 29 літаків, 29 гелікоптерів, 198 танків, 846 ББМ, 77 артилерійських систем, 7 засобів ППО, 24 РСЗВ, 60 цистерн з ПММ, 3 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 2 катери, 305 одиниць автомобільної техніки.

 

У МОЗ нам повідомляли, що від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну станом на ранок 28 лютого поранені 2 040 цивільних, із них 45 дітей. Від 24 лютого загинули 352 людини, зокрема 16 дітей.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin