Вінниця
29.03.2024
9.75° C
Вгору

Керівники міста провели терміновий брифінг щодо ситуації в області

Сьогодні вранці у зв’язку з ескалацією російської військової агресії на всій території України введено воєнний стан. О дев’ятій годині ранку голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов, Вінницький міський голова Сергій Моргунов та голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий провели спільний терміновий брифінг щодо ситуації в області. Вони зазначили, що наразі ситуація на Вінниччині контрольована. Головне – не піддаватись паніці та зберігати спокій. Обмежити переміщення і залишатись вдома. Про це повідомляє міська рада.

 

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов зазначив , що наразі ситуація в регіоні контрольована.

 

«Оголошена мобілізація, будуть працювати воєнкомати. Система оповіщення спрацювала не дарма. У нас є військові об’єкти на території області, які пошкоджені ракетними обстрілами. Працює оперативний штаб Вінницької області. Військові працюють, вони знають, що робити. Лікарні переведені в посилений режим роботи. Хочу всіх попросити залишатися вдома. Дитячі садки, школи не працюють. Переміщення по місту варто обмежити. Від авіа- і ракетних ударів можна укритися в бомбосховищах на території міста та області, можете також використовувати підвальні приміщення. У Вінниці працює система оповіщення. Наша територія під контролем, але ми просимо усіх військовозобов’язаних, які стоять на військовому обліку у військкоматах, з’явитися до районних військкоматів і далі очікувати на команду чергових», – сказав голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

 

Сергій Борзов повідомив, що під охорону взяті всі державні об’єкти і об’єкти критичної інфраструктури. А очільники міста та області працюватимуть в цілодобовому режимі, голови територіальних громад та міські голови знаходяться на своїх робочих місцях. Всі органи державної влади переведені на посилений режим роботи і працюватимуть по вказівках та затверджених планах.

 

Вінницький міський голова Сергій Моргунов підкреслив, що зараз найголовніше – зберігати спокій.

 

«Прошу зберігати спокій. Довіряти лише інформації з офіційних джерел. Якщо говоримо про Вінницьку область, то це Вінницька обласна адміністрація, Вінницька міська рада та Вінницька обласна рада. Не піддаватись на повідомлення з месенджерів, зокрема, «телеграму», де може бути багато дезінформації. І головне не панікувати. Всі служби працюють. Якщо щось станеться надзвичайне, то ми будемо повідомляти і через офіційні джерела, і через міську систему оповіщення», – зауважив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

 

Очільник міста зазначив, що наразі всі укриття відкриті та доступні для вінничан. У випадку команди системи оповіщення – необхідно спуститись в укриття.

 

Голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий зазначив, що зараз основним завданням органів виконавчої влади і місцевого самоврядування є забезпечення життєдіяльності населення регіону.

 

«Необхідно забезпечити безперебійний рух транспорту, роботу закладів охорони здоров’я, формування військовими територіальної оборони. Ми провели за півгодини до брифінгу нараду з головами територіальних громад. Вони отримали вказівки, рекомендації, що потрібно робити, та як діяти. Ми маємо без паніки, холоднокровно, виважено робити все, аби в області був спокій і люди перебували в безпеці», – говорить голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin