Вінниця
16.04.2024
13.24° C
Вгору

Деградовані землі громад лісівники Вінниччини перетворюють на нові ліси 

Під час весняної посадки лісу 2022 року гайсинські лісівники планують відтворити у держлісфонді майже 159 га лісів на місці минулорічних зрубів та створити 9,6 га нових лісів на деградованих землях, переданих територіальними громадами. 

Про це йдеться у Вінницькому обласному управління лісового та мисливського господарства.

 

Щоб відновити заплановану територію, гайсинські лісівники висадять майже 540 тис. шт. сіянців основних лісоутворюючих порід. Частину лісових культур дуба звичайного створять шляхом посіву, для чого використають 3 тонни жолудів.

 

«Зараз завершується підготовча робота до весняної лісокультурної кампанії та наступного лісокультурного сезону. Вона включає ремонт техніки, ґрунтообробних механізмів, призначених для догляду за новоствореними насадженнями та молодим лісом. Зарезервовано у необхідній кількості пально-мастильні матеріали та інвентар, матеріали (лопати, мечі Колесова, відра, шпагат), закуплено добрива та вологонакопичувач. Така кропітка підготовка до весняної лісокультурної кампанії дає змогу із настанням сприятливих погодних умов навесні у стислі агротехнічні строки здійснити якісну посадку лісу», – йдеться у повідомленні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin