Вінниця
29.03.2024
8.96° C
Вгору

Повна інформація про земельні торги ВМР відтепер буде доступна у мережі Фейсбук

З кінця 2021 року аукціони земельних ділянок відбуваються в режимі реального часу на державному електронному майданчику «Прозорро.Продажі». Про це повідомляє Департамент земельних ресурсів Вінницької міської ради.

 

Законом України № 1444-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо продажу земельних ділянок та набуття права користування ними через електронні аукціони» внесено зміни до законодавчих актів України, зокрема Земельного кодексу України, а саме до проведення процедури земельних торгів.

 

До прийняття вищезазначеного закону процедура земельних торгів у формі аукціону проводились виконавцем земельних торгів. Всю інформацію щодо аукціону потенційний учасник міг дізнатись з оголошення в засобах масової інформації або на офіційному вебсайті Держгеокадастру України. Торги розпочинались та завершувались ударом аукціонного молотка, безпосередньо в приміщенні, де всі учасники і організатор бачили одне одного. 

 

Порядок функціонування та адміністрування електронної торгової системи затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2021 р. № 1013 (надалі-Постанова).

 

Постановою визначено «Прозорро.Продажі» адміністратором електронної торгової системи, до якої підключені електронні майданчики, які забезпечують організатору аукціону, потенційним покупцям, учасникам можливість користуватися доступними сервісами електронної торгової системи та здійснювати обмін інформацією щодо процесу проведення аукціонів. 

 

Земельні торги проводяться за наявності не менш як двох зареєстрованих учасників (крім визначених в законодавстві випадків), в ході яких учасники мають можливість поетапного збільшення своїх цінових пропозицій протягом трьох раундів. 

 

Протокол результатів земельних торгів формується та оприлюднюється електронною торговою системою автоматично в день завершення електронного аукціону.

 

Відтепер інформацію щодо майбутніх аукціонів також можна дізнатись на сторінці департаменту земельних ресурсів у facebook.

 

Перехід до онлайн аукціонів цілком відповідає Стратегії 3.0, а саме першому пріоритету – Цифровізація муніципального простору. Проведення аукціонів в новому форматі свідчить про відкритість і прозорість, а також про те, що Вінниця – це сучасне і прогресивне місто.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin