Вінниця
17.04.2024
9.6° C
Вгору

В інклюзивному центрі №2 за 2021 рік провели понад 450 корекційно-розвиткових занять

Інклюзивно-ресурсний центр №2 розпочав свою роботу ще у вересні 2019 року. Минулого року заклад переїхав у нове приміщення з капітальним ремонтом і належною матеріально-технічною базою. Усі кабінети центру оснащені комп’ютерною технікою, мультимедійними засобами та спеціальними наочно-дидактичними матеріалами. 

 

«Діяльність Інклюзивно-ресурсного центру направлена на здійснення системного кваліфікованого супроводу дітей із особливими освітніми потребами. Фахівці проводять комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей від 2 до 18 років. За її результатами кожній дитині у закладі освіти розробляють індивідуальні програми розвитку. Також у центрі надають психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги дітям з особливими освітніми потребами, які навчаються у закладах дошкільної, загальної середньої та професійної освіти», – каже директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

В Інклюзивно-ресурсному центрі на обліку перебуває 427 дітей з особливими освітніми потребами, з них 289 дітей шкільного віку та 138 – дошкільного. Вони пройшли комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини і зареєстровані в Автоматизованій системі інклюзивно-ресурсного центру.

 

Так, у 2021 році фахівці центру зробили 246 первинних та повторних комплексних оцінок, провели 462 корекційно-розвиткових заняття та надали 154 консультації для батьків дітей з ООП і педагогів закладів освіти.

 

«У минулому році ми організували та провели інформаційно-просвітницькі та методично-освітні заходи. Зокрема, для педагогів закладів освіти розробили набір із 10 ментальних карт на тему інклюзії для тренінгової роботи, записали навчальні відео для педагогів та батьків дітей з особливими освітніми потребами, розмістили на сторінці центру у Facebook інтерактивні ігри, провели онлайн-зустрічі для заступників директорів закладів освіти, які відповідають за інклюзивне навчання, організували онлайн-конференції, семінари, круглі столи та майстер-класи», – розповідає директорка КУ «Інклюзивно-ресурсний центр №2 Вінницької міської ради» Алла Очеретна.

Нагадаємо, що у Вінниці функціонує ще один Інклюзивно-ресурсний центр №1 на вулиці Келецькій, 59.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin