Вінниця
28.03.2024
16.34° C
Вгору

Понад півтисячі консультацій та рекомендацій надав антикорупційний відділ ВМР 

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції ВМР працює у Вінниці з червня 2020 року. Основні складові його діяльності – розробка та впровадження заходів, спрямованих на ліквідацію чи мінімізацію корупційних ризиків. 

 

Протягом 2021 року відділ надав 575 консультацій та методичних рекомендацій в частині дотримання антикорупційного законодавства.  

 

«Зокрема, моніторили офіційний сайт Національного агентства з питань запобігання корупції, перевірили 100% фактів подання електронних декларацій посадовими та службовими особами виконавчих органів Вінницької міської ради, керівниками комунальних підприємств, установ та закладів міської ради в публічній частині Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Такі перевірки здійснюються перед звільненням, після звільнення та перед прийняттям кандидата на посаду та впродовж трудової діяльності», – йдеться у дописі на фейсбук-сторінці Відділу з питань запобігання та виявлення корупції ВМР.

 

За цей час виявили три факти несвоєчасного подання декларації.  

 

«Основним завданням для нас є запобігання корупції, тобто недопущення, унеможливлення корупційних дій, а не фіксування виявлених скоєних порушень», – зазначив начальник відділу Артем Швець.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin