Вінниця
25.04.2024
17.16° C
Вгору

Муніципальна варта надала понад 700 приписів власникам комерційних приміщень

З початку 2022 року інспектори Муніципальної варти контролюють належне утримання прилеглих територій комерційних приміщень. Про це повідомляє міська рада.

 

«Враховуючи погодні умови, тримаємо на контролі дотримання норм, що передбачені в Правилах благоустрою міста. Нагадаю, що прибирання території від криги та снігу поблизу закладів торгівлі, громадського харчування, офісів, установ і організацій мають забезпечити їхні керівники та власники. Лише за січень працівники Муніципальної варти надали 725 приписів на власників комерційних приміщень та зробили 1248 усних зауважень. Роботу продовжуємо й далі», – говорить начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Чигур.

 

Щовесни та щоосені працівники здійснюють роз’яснювальну та інформаційну роботу з вінничанами, задля запобігання можливому спалюванню листя та іншого сміття. 

 

«Ми вже маємо позитивні результати такої роботи: все менше містян спалюють опале листя, гілля та бадилля. Так, за минулий рік інспектори склали 41 протокол на вінничан-паліїв. Порівняно з попередніми роками кількість випадків спалювання рослинних решток зменшилася на 71%», – зазначив Віталій Чигур.

 

1 березня у Вінницькій міській територіальній громаді розпочнеться операція «Первоцвіт-2022». Інспектори Муніципальної варти разом з працівниками Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, поліцією та громадськими екологічними організаціями виявлятимуть незаконний продаж ранньоквітучих весняних рослин, які занесені до Червоної книги України.

 

Також навесні інспектори Муніципальної варти розпочнуть перевірку водних об’єктів Вінниці, аби не допустити забруднення річок та струмків. Перевірятимуть вигрібні ями та стоки на території приватних домоволодінь. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin