Вінниця
28.03.2024
16.57° C
Вгору

Вінницькі школи активно впроваджують інклюзію 

Цьогоріч у Вінницькій міській територіальній громаді мережа інклюзивних класів збільшилася ще на сім. Наразі у міських школах функціонує 180 інклюзивних класів для дітей з особливими освітніми потребами та один спецклас – для шести учнів. Вінницька міська рада повідомляє, що мережу інклюзивних класів закладів освіти Вінницької громади на II семестр 2021-2022 навчального року затвердили під час чергового засідання виконавчого комітету міської ради.

 

Діти з особливими освітніми потребами навчаються разом з іншими учнями. Це сприяє соціалізації та розвитку у суспільстві.

 

«У закладах освіти Вінницької міської територіальної громади навчається 232 дитини з особливими освітніми потребами, у 2021 році їх було 228. Це свідчить, що все більше дітей з особливими освітніми потребами мають можливість відвідувати освітні заклади, спілкуватись з однолітками та брати участь у житті школи», – каже директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

 

У 2021 році у школах Вінниці функціонували 173 інклюзивних класи. Цьогоріч їх вже 180.

 

«В інклюзивні класи введені ставки асистента вчителя. Відповідно до потреб учня та індивідуальної програми розвитку надаються психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги. Для проведення занять залучаються фахівці з числа працівників закладу або додаткові спеціалісти», – говорить директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

 

Також діти з особливими освітніми потребами здобувають освіту і у спеціальних класах. Так, у комунальному закладі «Вінницький ліцей № 16» у 2013 році відкрили спеціальний клас для дітей зі зниженим зором, в якому навчається 6 учнів. 

 

Організація інклюзивного навчання відбувається і у дошкільних закладах освіти. Наразі у садочках Вінницької громади діє 60 інклюзивних груп, у яких виховують 113 дітей з особливим освітніми потребами.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin