Вінниця
29.03.2024
10.11° C
Вгору

На усіх будинках Вінниці будуть адресні таблички єдиного зразка

У Вінниці наприкінці в 2021 року розпочали приводити до єдиного зразка таблички із адресами, які закріплюються на фасадах будівель. Разом з цим передбачені й вимоги до місця розташування таких покажчиків. Про це повідомляє міська рада. 

 

Відповідне рішення схвалив виконавчий комітет Вінницької міської ради у грудні 2021 року.  

 

В першу чергу це потрібно для того, щоб допомагати екстреним службам, як-от швидка медична допомога, аварійна газова служба, ДСНС, якомога швидше знайти потрібну адресу, ідентифікувати місце виклику та ліквідувати загрозу.

 

Тепер громадяни, які мешкають на території приватного сектору та власники інших будівель, що знаходяться на території громади, повинні встановити адресні покажчики на фасадах свої будинків, які відповідатимуть визначеним стандартам. 

 

З вимогами до покажчиків можна познайомитись за посиланням: https://u.to/NRz4Gw

 

Встановлення елементів адресного господарства також входить до Правил благоустрою території Вінницької міської об’єднаної територіальної громади. 

 

У пункті 2.18.3(5) зазначається, що мешканці мають обладнувати житлові, адміністративні, виробничі та інші будинки, будівлі однотипними будинковими покажчиками (назва вулиці, номер будинку), розташованими на фасаді зі сторони проїжджої частини вулиці та пішохідної доріжки.

 

Консультацію щодо місця виготовлення табличок з назвою вулиць і номером будинку можна отримати безпосередньо у своєму квартальному комітеті. 

 

Орієнтовна вартість адресних покажчиків становить 200 грн.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin