Вінниця
23.04.2024
12.23° C
Вгору

На коронавірус у Вінницькій області хворіють майже 700 дітей

Станом на друге лютого на COVID-19 занедужали 696 маленьких вінничан. Це діти віком до сімнадцяти років. У Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні перебуває 37 дітей. Туди госпіталізують дітей із встановленим діагнозом COVID-19, які проживають у Вінницькій міській територіальній громаді. Про це повідомляє міська рада. 

 

«Протягом минулого тижня ми фіксували від 50 до 70 нових випадків інфікування COVID-19 серед дітей. Ця хвороба вражає з кожним днем усе більше маленьких вінничан. Ймовірно, що це штам «Омікрон», бо симптоми захворювання нагадують класичну гостру респіраторну вірусну інфекцію. Спостерігається підвищення температури, закладеність носа, нежить, чхання, біль у горлі, головний біль, слабкість, можуть бути і диспептичні розлади. У лікарню госпіталізуємо дітей, у яких середній ступінь важкості коронавірусної інфекції та наявні клінічні прояви бронхіту та пневмонії», – говорить директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

 

За словами Олександра Шиша, у січні на коронавірусну інфекцію хворіла 431 дитина. За аналогічний період минулого року – 80 маленьких вінничан. Впродовж 2021 року у Вінницькій громаді на COVID-19 захворіли 1577 дітей.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin