Вінниця
28.03.2024
16.57° C
Вгору

На реалізацію проєктів вінницьких школярів цьогоріч виділять 2,5 млн грн

Конкурс «Бюджет шкільних проєктів 2022» стартував першого лютого. Його мета – залучати учнів до прийняття важливих рішень щодо розвитку освітніх закладів. Цього року конкурс проводиться вже вчетверте. На реалізацію проєктів, які отримають перемогу у конкурсі, з бюджету Вінницької міської територіальної громади виділять 2,5 млн грн. Про це повідомляє департамент освіти Вінницької міської ради

 

За умовами конкурсу школярі можуть подавати проєкти різної тематики:

  • інфраструктурні, 
  • культурно-мистецькі, 
  • оздоровчо-спортивні, 
  • науково-просвітницькі та соціальні.

 

«Цього року з’явиться більше можливостей для реалізації проєктів, представлених учнями шкіл Вінницької міської територіальної громади, які розташовані у сільській місцевості. Для них визначається окрема квота, що складає не менше одного проєкту із загального переліку проєктів-переможців. Загалом, важливим у конкурсі є створення таких умов, щоб діти та молодь були почутими, а їх думка врахована», каже директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

 

Участь у конкурсі можуть взяти учні 5-11 класів закладів загальної середньої освіти Вінницької територіальної громади. 

 

«Для цього у закладі мають створити шкільну координаційну раду, 2/3 складу якої становитимуть діти. Координаційна рада прийматиме заявки від школярів, розглядатиме пропозиції, визначатиме учнівські проєкти для голосування на шкільному етапі, а також оприлюднюватиме інформацію про конкурс на вебсайті, офіційних сторінках закладу у соціальних мережах», зазначила Оксана Яценко.

 

Директорка додає, що за умовами конкурсу, учні мають розробити проєкти відповідно до обраної тематики та подати їх на розгляд шкільній координаційній раді до 18 лютого. Після розгляду проєкту, учасники конкурсу у період з 21 лютого по 10 березня організовують інформаційну кампанію в учнівській громаді, в рамках якої роз’яснюють мету, актуальність та зміст ідеї проєкту. Після цього, з 14 по 18 березня, проходитиме шкільний етап голосування. Цьогоріч він знову відбуватиметься на онлайн-платформi E-DEM, до якої матимуть змогу долучитися всі заклади освіти.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin