Вінниця
25.04.2024
15.01° C
Вгору

Вінничани підтримують перетворення вулиці Грушевського на пішохідну

«Агенція просторового розвитку» за підтримки GIZ Ukraine розпочали проєкт «Вулиця Грушевського – спільний простір». Мета проєкту – розвинути мережу публічних просторів історичного центру міста.

 

У ньому йдеться про трансформацію вулиці за сучасними європейськими зразками. В грудні минулого року фахівці провели опитування серед вінничан для врахування їхньої думки при формуванні бачення реконструкції вулиці Грушевського. Більшість містян підтримали ідею перетворення її на пішохідну.

 

В опитуванні взяли участь майже півтисячі вінничан. З них, 55,9% – автомобілісти, 20,5% люди, які мешкають на вулиці Грушевського або неподалік від неї, ще 33,5% – працюють на цій вулиці.

 

«В середньому цією вулицею у будні проходить понад десять тисяч пішоходів. У вихідні – до восьми тисяч. Ми запитали у респондентів про те, чи комфортно їм знаходитися на тій чи іншій ділянці вулиці. Результати такі: на відрізку між Театральною та Артинова більшості некомфортно. А от на ділянці між Артинова та Вежею зручно, адже вона пішохідна. Серед головних недоліків вулиці вінничани називали автомобілі, наявність парковки, відсутність вільних паркомісць та вузький тротуар. Серед переваг – близькість до центру, доступність та інфраструктура, простір між сквером та вежею, пішохідна зона в майбутньому», – каже директор КП «Агенція просторового розвитку» Максим Кравчук.

 

Директор КП «Агенція просторового розвитку» Максим Кравчук додає, що до ідеї перетворити вулицю Грушевського на пішохідну зону, 52% опитаних ставиться позитивно, 36% – негативно. На питання, як покращити цю вулицю, найчастіше вінничани зазначили, що її варто зробити пішохідною. Частина респондентів проголосувала за збільшення озеленення, освітлення, односторонній рух, реставрацію фасадів та прибудинкових територій.

 

Результати опитування будуть враховані при розробці проєкту реконструкції вулиці Грушевського, де фахівці візьмуть до уваги різні точки зору вінничан.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin