Вінниця
26.04.2024
7.86° C
Вгору

Як цікаво провести вихідні у Вінниці

Щодень у соціальних мережах з’являються нові фото Вінниці. Місто вже давно визнали не лише найкомфортнішим в Україні, але і одним з найкрасивіших. Цьогоріч до Вінниці на новорічно-різдвяні свята завітало чимало гостей. І не дарма: головну ялинку міста визнали найкращою в Україні, в центральному парку спеціально облаштували ковзану, організували велику кількість яскравих святкових локацій та розваг. Вінницьке зимове містечко запам’яталось кожному!

 

Вінниця чарівна у будь-яку пору року. Цікаво та корисно тут можна провести як святкові, так і вихідні дні. Туристам місто вже добре відоме найбільшим у Європі світломузичним фонтаном «Рошен», колишньою ставкою Гітлера «Вервольф» та Національним музеєм-садибою М. І. Пирогова. Також користуються популярністю Краєзнавчий та Художній музеї міста. Розташовані у самому центрі міста, їх просто неможливо оминути увагою. Окрасою міста, після повної реконструкції, стала і площа Тараса Шевченка (раніше «Музейна»). Її уклали бруківкою, встановили лавочки, ліхтарі, а ландшафтні дизайнери влаштували квітники та клумби. Є тут і художня галерея під відкритим небом. У вечірній час, площу та будівлю державного архіву, що поряд, підсвічують. Мабуть, у кожного вінницького туриста є фото з цього місця.

 

Водночас, самі вінничани, здебільшого, віддають перевагу новим або маловідомим локаціям та більш сучасним пропозиціям відпочинку.

 

Вже традиційно, у погожі дні, місцеві мешканці подовгу прогулюються алеями вулиць Космонавтів та Замостянська. Їх незабутню атмосферу комфорту створюють: дерева, тротуарна плитка, дитячі майданчики, велодоріжки, інсталяції та вуличні меблі. Алеї набувають нових барв увечері, коли вмикають біле світло. Взимку вони виглядають казково.

 

Від міської метушні полюбляють «втікати» час від часу у Лісопарк. Так місцеві називають сквер на північному заході міста. Це фактично 7 гектарів чистої, майже незайманої природи серед багатоповерхівок, транспортних вузлів та розвиненої інфраструктури. У глибині парку є озеро Гуральня, облаштовано майданчики для занять велоспортом, мотокросом, гри в пейнтбол. На території зеленої зони часто проходять змагання зі спортивного орієнтування. Взимку дітвора біжить у Лісопарк кататись на санчатах.

 

Що стосується сімейного відпочинку, тут вибір, однозначно, за Парком Динозаврів, що розташований на території «Подільського зоопарку». Вартість відвідин парку окрема від ціни за вхід до самого зоопарку. У цьому фантастичному місці на вас чекають 20 роботизованих фігур динозаврів реальних розмірів. Вони рухаються, гарчать, кліпають очима та махають хвостами і крилами, а ще – відкривають величезні роти з такими ж величезними зубами. Діти у захваті!

 

Подібно до дитячої радості залишаються відчуття у дорослих хто хоч раз встиг побувати на екскурсії містом у двоповерховому автобусі-кабріолеті. Пропонуємо розглянути три маршрути. Перший – це оглядова півторагодинна екскурсія містом, протяжність якої становить 22 км. Під час неї туристи можуть познайомитися з історією міста, побачити найвизначніші місця та пам’ятки архітектури, дізнатися, які музеї варто відвідати. Екскурсія розпочинається від Центрального автовокзалу, проходить повз світломузичний фонтан Roshen, через центральну вулицю Соборну аж до Національного музею-садиби та усипальниці М. Пирогова, що на іншому кінці міста.

 

Друга екскурсія має назву «Урок історії». Її пропонують для школярів, студентів і шанувальників минувшини. Також туристам пропонують романтичну мандрівку вечірньою Вінницею. Квитки на екскурсію можна придбати безпосередньо на місці відправлення. Такі екскурсії доступні й маломобільним людям, адже автобус має низьку підлогу і обладнаний для поїздки в інвалідних візках.

 

Вартість квитка на мандрівку двоповерховим туристичним автобусом коливається від 240 грн для дорослих та до 150 грн для дітей віком 6-14 років. Передбачені й пільгові квитки для студентів, пенсіонерів, інвалідів ІІ-ІІІ груп та учасників АТО. Безкоштовно побувати на екскурсії у будні зможуть діти до 6 років, люди старші за 75 років, а також інваліди І групи.

 

У Вінниці активно пропагують здоровий спосіб життя, тому місто приємно вразить сучасними спортивними майданчиками. Тут постійно проводять різного рівня та виду спортивні змагання: від любительських «дворових» матчів до міжнародних професійних змагань. За останні декілька років стрімко розвивається Street workout — (вуличне тренування) — це масовий рух, заснований на заняттях фізичною культурою із застосуванням тренувального обладнання в громадських об’єктах, таких як шкільні двори, парки, спортивні майданчики в міській забудові. За пропозицією вінничан, в рамках місцевого конкурсу «Бюджет громадських ініціатив», в мікрорайоні Старе місто облаштували Workout-майданчик для вуличної гімнастики. Там встановили більше 15 комплексів для тренування різних видів м’язів – бруси, турніки, рукоходи, шведські стінки, боксерські груші. Уся дітвора з мікрорайону там…

 

А ще, Вінницю варто не лише побачити, але і відчути на смак. Як? Обов’язково після прогулянки містом завітайте на борщ з вишнями. «Це універсальний продукт, який додасть легкої кислинки та терпкості як м’ясним та овочевим стравам, так і десертам та напоям. А ще у Вінниці є мікрорайон Вишенька, до якого везе людей з залізничного вокзалу кожен третій трамвай та тролейбус. Крім того, Вишня – назва садиби Миколи Пирогова, де було зосереджене культурно-мистецьке життя Вінниці у другій половині ХІХ століття. Тому не дивно, що саме вишня стала гастросимволом міста», — так презентують Вінницю кожному туристу міста.

 

Комфортна, цікава, атмосферна та смачна Вінниця дуже багатогранна! Тут кожен знайде щось близьке серцю, незалежно від пори року…

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin