Вінниця
29.03.2024
10.11° C
Вгору

Вінницьку молодь безкоштовно навчатимуть на поліцейських

У Вінниці діє проєкт, який не має аналогів в Україні – «Кадетський корпус» Національної поліції у Вінницькій області. 

 

Курси для молоді організували з метою підготовки до вступу у виші системи МВС. 36 молодих людей вже пройшли навчання і більшість з них продовжили здобувати освіту за фахом. Цього року набір збільшать – кадетами зможуть стати близько пів сотні осіб. Теоретичну та практичну підготовку вони проходитимуть впродовж трьох місяців на базі тренінгового центру поліції Вінниччини, який має сучасне оснащення.

 

Вчора, 25 січня, у молодіжному центрі «Квадрат» обговорили перспективи продовження проєкту в 2022 році. 

«Я вважаю, що «Кадетський корпус» є дійсно унікальним проєктом для Вінниці та України. Він вирішує дві цілі. Перша – молоді люди можуть спробувати себе у цій сфері і визначитися з майбутньою професією. Друга – кадети, які вирішать працювати у правоохоронних органах, будуть високомотивованими молодими людьми з відповідними морально-психологічними якостями та підготовкою. Цей проєкт однозначно синхронізується з нашою молодіжною політикою, а я хочу нагадати, що ми буквально нещодавно отримали статус «Громада дружня до дітей і молоді» від ЮНІСЕФ. Також цей проєкт синхронізується з нашою стратегією Вінниця 3.0. у контексті самореалізації молоді. Вінницька міська рада та територіальна громада завжди будуть підтримувати такі гарні ініціативи», – каже Сергій Моргунов. 

 

Теоретичну та практичну підготовку кадети проходитимуть впродовж трьох місяців на базі тренінгового центру поліції Вінниччини, який має сучасне оснащення.

Проєкт з підготовки майбутніх поліцейських охопить 120 шкіл Вінницького регіону. Такий підготовчий курс не лише важливий з погляду профорієнтаційної роботи, для кожної дівчини чи хлопця, хто пройде це навчання, – це додаткові навички і знання, потрібні у сучасному світі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin