Вінниця
28.03.2024
9.11° C
Вгору

У Вінниці «лікують» дерева

Вінницькі зеленбудівці, які займаються доглядом зелених насаджень міста, новий рік розпочали з «лікування» дерев по вул. Пирогова та Замостянській.
Під час чергового обстеження вони виявили, що стовбури деяких рослин отримали механічні пошкодження. Якщо не обробити такі місця спеціальними засобами, в подальшому дерево може загинути.
Тому для профілактики грибкових і бактеріальних хвороб дерев та для запобіганню ушкодження їх шкідниками, у січні було проведено «лікування» стовбурів восьми дерев. Використовували спеціальну пасту «Фітоспорин».
«На корі каштанів виявили механічні пошкодження, які під час сокоруху (ранньою весною), призводять до грибкових, інфекційних та бактеріальних захворювань. Лікування дерев проводиться різними препаратами, залежно від типу пошкодження та погодних умов. Для збереження дерева спершу потрібно зачистити місце ураження і провести обробку спеціальним засобом, який стане профілактикою від подальшого загнивання, – розповідає заступниця директора КП «Вінницязеленбуд» Тетяна Прибиш. – В даному випадку ми використовували «Фітоспорин», адже паста легко наноситься на стовбур дерева, щільно заповнюючи всі мікротріщини та не відстає при великих морозах, хурделицях чи в дощову погоду».
Обстеження дерев проводять двічі на рік відповідно до складеного графіку огляду зелених насаджень або ж у разі звернень громадян.
Зелені насадження є безумовною окрасою Вінниці та покращують екологічний фон міста, і наш департамент щороку передбачає заходи, які орієнтовані саме на збереження довкілля.
Вінничани в свою чергу схвально оцінюють рівень екології та навколишнього середовища в місті. Їхня думка відображена у минулорічному Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту — IRI Ukraine. За результатами дослідження Вінниця вчергове утримала статус найкомфортнішого міста України.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin