Вінниця
29.03.2024
8.33° C
Вгору

Вінничани першими в Україні дізнаються про те, що будують за їхні гроші

Вінниця – перше місто в Україні де на об’єктах будівництва та реконструкції обов’язково будуть вказувати відомості про загальну вартість об’єкта та суми коштів з різних джерел фінансування, передбачених на його реалізацію. Відповідне рішення, за дорученням мера, виконком міської ради ухвалив 20 січня.

 

Позиція міського голови Сергія Моргунова принципова: «Окрім інформації про замовника будівництва, генерального підрядника, який виконуватиме роботи, а також вартості робіт – обов’язково має вказуватись джерело та обсяги фінансування. Вінничани повинні бути проінформовані про те, що проєкт здійснюється коштом платників податків територіальної громади».

 

 

Активну державницьку позицію вінницького міського голови відзначила всеукраїнська незалежна неурядова організація CASE Україна.

«Дякуємо вінницькому міському голові Сергій Моргунов і вітаємо вінничан з тим, що їхнє місто попереду всієї країни» – йдеться у пості на офіційній Фейсбук сторінці організації. – «Ще, натхнений петицією законопроект №6189 не став законом, а окремі міста вже ухвалюють рішення інформувати населення, що той чи інший об’єкт будується/ремонтується за кошти платників податків».

 

Варто зазначити, що CASE Україна в рамках проєкту «Ціна держави» зареєструвала петицію на сайті Президента, щоб зобов’язати органи влади в обов’язковому порядку використовувати фразу «за кошти платників податків». Кінцева мета петиції – раз і назавжди забрати в політиків, чиновників можливість маніпулювати громадською думкою та привчити їх дякувати платникам податків. За час голосування петицію підтримали 25839 осіб з необхідних 25 тисяч.  

 

Петиція привернула увагу народних депутатів. Ще у жовтні 2021 року до Верховної ради було подано два законопроекти, що серед іншого містили норму про обов’язкове виділення мінімум 25% площі інформаційного матеріалу на підпис «за кошти платників податків». Водночас, на загальнодержавному рівні розкривати інформацію про джерела фінансування об’єктів зовсім не поспішають. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin