Вінниця
25.04.2024
9.37° C
Вгору

«Успіх України залежить від згуртованості нації та громад», – Сергій Моргунов

День Соборності України – державне свято, яке щорічно відзначається 22 січня. Саме цього дня в 1919 році було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину незалежну державу.

 

Міський голова Сергій Моргунов на своїй сторінці у фейсбук зазначив, що успіх України залежить від згуртованості нації та громад.

 

22 січня 1918 року вперше у ХХ ст. була проголошена українська незалежність. У Четвертому Універсалі Центральної Ради молода Українська держава визначалась «самостійною, ні від кого не залежною».

 

А рівно через рік – у 1919 році – відбулась знакова подія: об’єднання Української Народної Республіки з Західноукраїнською. Українські землі стали соборними. Але тоді, на жаль, зберегти державність не вдалось.

 

З відновленням української незалежності у 1991 році звершилась історична справедливість.

 

«Ми обрали свій шлях, ніхто не змусить нас відступити і ніхто нас не розділить. Українці показали міць свого духу, захищаючи рідний дім від зазіхань Кремля. Соборність України починається із згуртованих громад. Пишаюсь, що вінничани є прикладом сильної та монолітної громади. Зміцнюючи країну зсередини, ми наближаємось до мети – жити у демократичній успішній державі. Важливо, щоб кожен відчував і свою причетність», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin