Вінниця
28.03.2024
16.57° C
Вгору

Міськрада ухвалила рішення розміщувати інформацію про фінансування об’єктів будівництва

На об’єктах будівництва та реконструкції обов’язково будуть вказуватись відомості про загальну вартість об’єкта та суми коштів з різних джерел фінансування, передбачених на його реалізацію. Адже вінничани повинні бути проінформовані про те, що проєкт здійснюється коштом платників податків територіальної громади.

 

Під час попереднього засідання виконкому міської ради очільник громади Сергій Моргунов дав доручення департаменту правової політики та якості опрацювати питання щодо розміщення інформації про фінансування об’єктів будівництва чи реконструкції.

 

Тоді Сергій Моргунов зазначив, що окрім інформації про замовника будівництва, генерального підрядника, який виконуватиме роботи, а також вартості робіт – обов’язково має вказуватись джерело та обсяги фінансування.

 

Вчора, 20 січня, члени виконкому затвердили рішення щодо розміщення інформації про використання коштів місцевого, обласного, державного бюджетів та інших джерел фінансування при виконанні будівельних робіт. 

 

На стенді має вказуватись: назва проєкту будівництва, хто є замовником (головним розпорядником або одержувачів коштів), генпідрядник, головний архітектор проєкту (ГАП), головний інженер проєкту (ГІП) орієнтовний термін реалізації. 

 

«Також обов’язково має бути зазначено, що проєкт реалізується за рахунок коштів територіальної громади. У разі виділення коштів з державного бюджету або залучення інших фінансових ресурсів –має доповнюватись відповідними даними щодо джерел фінансування. Такі інформаційні банери – звична європейська практика», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin