Вінниця
25.04.2024
12.84° C
Вгору

У Вінниці погіршується ситуація з COVID-19

На території Вінницької міської територіальної громади спостерігається значне погіршення епідеміологічної ситуації з захворюваністю на коронавірусну хворобу серед жителів. Про це повідомляє департамент охорони здоров’я. 

 

«Ситуація з поширенням коронавірусної хвороби у Вінниці залишається дуже напруженою. Протягом останніх трьох днів спостерігається значне зростання кількості випадків хвороби. Тільки за останню добу у місті на COVID-19 захворіла 441 людина. В реанімаційних відділеннях вінницьких «ковідних» лікарень перебуває 29 пацієнтів, з них одна людина – на апараті ШВЛ. За минулу добу від коронавірусу померло троє вінничан. За прогнозами МОЗ, вже з кінця січня в Україні буде більше «Омікрону». Він рідше спричиняє серйозні симптоми, ніж попередні штами COVID-19, але «Омікрон» дуже заразний. Щоб вберегтись від цієї хвороби, потрібно дотримуватись санітарних правил та карантинних вимог», – говорить директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

 

Збільшилась кількість хворих дітей віком від 0 до 17 років, так за 20 днів 2022 року зареєстровано 270 випадків захворювань на Ковід-19. На стаціонарне лікування в середньому кожен день госпіталізується в Вінницьку обласну дитячу клінічну лікарню 40 дітей та 18 дітей в Вінницьку обласну дитячу інфекційну лікарню з Ковід -19. 

 

Зросла кількість дітей хворих на ковідасоціовану пневмонію, відтак у Вінницькій обласній дитячій інфекційній лікарні на лікуванні знаходиться 20 дітей з цією недугою.  

 

Згідно з оперативною інформацією МОЗ, на Вінниччині за останню добу зафіксували 969 нових випадків інфікування коронавірусом. Померли – 10 людей. Одужали – 167. 

 

В Україні зафіксовано 20 156 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 2464, медпрацівників – 429).

 

Старт вакцинації від COVID-19 в Україні відбувся 24 лютого 2021 року. Від початку кампанії проведено усього 29 699 380 щеплень

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin