Вінниця
20.04.2024
12.42° C
Вгору

Понад 300 тисяч обміняла на сувенірні гроші. У Вінниці розшукують шахрайку

У Вінниці 86-річна жінка віддала всі свої заощадження нібито працівниці пенсійного фонду, а натомість отримала аналогічну суму сувенірними грошима. Інцидент стався 18 січня. Наразі шахрайку розшукують.

 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

 

«До поліції звернулась 86-річна місцева жителька з повідомленням про те, що її ошукали. Пенсіонерка розповіла, що близько 11:00 години до неї прийшла незнайома жінка, яка представилась працівницею пенсійного фонду. Незнайомка розповіла, що зараз в державі проходить грошова реформа, старі купюри вилучаються з обігу, тому їх необхідно обміняти на нові. Зловмисниця говорила впевнено та переконливо, тому не викликала у пенсіонерки жодних підозр.», – розповів керівник відділення поліції № 1 Вінницького районного управління поліції Ігор Сандул, 

 

Наступного дня до пенсіонерки прийшла соціальна працівниця, яка систематично її відвідує. Жінка розповіла їй про свою “гостю” та показала кошти, які отримала від неї. Соцпрацівниця наполягла на зверненні до поліції. 

 

Слідство розпочало кримінальне провадження за ч.2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), за що передбачено до трьох років позбавлення волі.

 

«Шановні громадяни, будьте уважні та обережні! Не впускайте у помешкання незнайомих людей та уникайте спілкування з ними, особливо, коли вам пропонують сумнівну допомогу. Пам’ятайте, вберегтися від шахраїв допоможе лише власна пильність і обережність. Якщо Ви чи Ваші рідні стали жертвами подібних злочинів, негайно телефонуйте у поліцію за номером 102», – нагадує поліції Вінницької області.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin