Вінниця
19.04.2024
6.09° C
Вгору

Цьогоріч веломережа міста збільшиться на 11 кілометрів

Станом на сьогодні загальна протяжність веломережі Вінниці становить 88,5 км. Протягом 2021 року побудували 9,5 км доріжок для велосипедистів. Зокрема, 5,5 км виділені велодоріжки та 4 км суміжні (велосипедна та пішохідна) доріжки.

«В цьому році заплановано облаштувати виділені велодоріжки з обох сторін на вулиці Батозькій. На ділянках по Пирогова та Шепеля (на відрізку від вул. Р. Скалецього до вул. В. Малиновського) двосторонні смуги з одного боку вулиці. Додатково розглядаються варіанти нанесення розміток для велосмуг на вулицях Винниченка та М. Ващука», каже заступник директора департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Андрій Сорокін.

 

Сьогодні помітна тенденція, що все більше вінничан пересідають на велосипеди. 

 

Фахівці також надають перевагу влаштуванню велосипедних смуг за рахунок проїжджої частини там, де є надлишкова ширина смуг, відповідно до ДБН 2.3-5:2018.

 

«Цим ми, власне, виділяємо простір для велосипедистів та одночасно сприяємо зменшенню швидкісного режиму, як того вимагає ПДР, до 50 км/год. Прикладом можуть бути вулиці Воїнів Інтернаціоналістів, Лесі Українки, Генерала Арабея, Замостянська та інші. На сьогоднішній день протяжність велосмуг на проїзжій частині понад 11 км. Велопішохідні смуги теж мають право на існування в умовах обмеженого простору чи щільної забудови приватного сектору. Наприклад, вул. Д. Нечая, де в минулому році влаштували суміжні велосипедну та пішохідну доріжки. Але це радше виняток, ніж правило. Велика кількість велопішохідних зон пояснюється їхнім активним створенням на початку розвитку велоінфраструктури міста, а саме у 2010-2015 роках», – додав Андрій Сорокін

 

Варто зазначити, що за підсумками 7-го Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту – IRI Ukraine Вінниця вкотре стала лідером серед українських міст з розвитку велоінфраструктури та екологічності.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin