Вінниця
19.04.2024
3.72° C
Вгору

Сильний вітер та ожеледиця: на Вінницю насувається негода

Ожеледиця та сильні пориви вітру очікуються найближчими днями у Вінниці. За інформацією Вінницького обласного центру з гідрометеорології вже сьогодні, 14 січня, пориви вітру сягають 25-27 м/с, на дорогах ожеледиця – оголошено «помаранчевий» рівень небезпеки. 

 

На вихідні у Вінниці буде «жовтий» рівень – також очікується сильний вітер. Вінничан просять без нагальної потреби не виходити з дому, адже під час шквального вітру є загроза обриву ліній електропередач, гілок дерев тощо.

 

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

 

У Вінниці сьогодні, 14 січня, прогнозується південно-західний вітер 15-20 м/с, але пориви досягатимуть 25-27 м/с. Очікується невеликий мокрий сніг та дощ, ожеледиця. Температура вдень 1-3 градуси тепла. На вихідні, 15 та 16 січня, у Вінниці оголошено «жовтий» рівень небезпеки: вітер північно-західний, 7-12 м/с, вдень пориви 15-20 м/с. Мінлива хмарність, без істотних опадів, ожеледиця. Температура вночі від нуля до 5 градусів морозу, вдень близько нуля.

 

 

«За таких погодних умов вінничанам варто не виходити з дому без нагальної потреби, і особливо людям літнього віку. Адже такі сильні пориви вітру можуть призвести до обриву ліній електропередач, гілок дерев тощо. Водіям варто бути обережними на дорогах, не паркуватись біля дерев», – каже начальниця авіаційної метеорологічної станції цивільна Вінниця Марина Горбата.

 

Начальник відділу утримання об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Вячеслав Хілінський розповів, що за потреби на вихідні дороги та тротуари посипатимуть протиожеледною сумішшю. Міські комунальні служби звертаються до вінничан з проханням не залишати свої транспортні засоби вздовж доріг, аби спецтехніка могла належним чином обробити дороги протиожеледними засобами.

 

Директор департаменту житлового господарства Роман Фурман говорить, що у дворах багатоповерхівок двірники також за потреби посипають прибудинкові території протиожеледною сумішшю. Ці роботи проводитимуться і на вихідні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin