Вінниця
19.04.2024
3.84° C
Вгору

Понад 250 тисяч гривень спрямували на облаштування нової бібліотеки

Відкрили бібліотеку-філію №17 в мікрорайоні Академічний у четвер, 23 грудня.  Приміщення, в якому знаходилася бібліотека визнали аварійним у 2017 році.

 

Нову бібліотеку облаштували на першому поверсі  багатоповерхового будинку №14, що на вулиці Тимофіївській.

 

Приміщення відремонтували за позабюджетні кошти, а оснастили вже за рахунок ресурсів територіальної громади. Придбали устаткування та спеціальні меблі, також оновили книжковий фонд – закупили майже 3 тис. примірників різних видань. Загалом на облаштування нової бібліотеки з бюджету громади спрямували майже 260 тис. грн.

 

Першими зайшли до закладу вихованці дитячого садочка «Пазлик». Для дітей влаштували майстер-клас. Міський голова Сергій Моргунов поспілкувався з дошкільнятами та поцікавився враженнями. Діти запевнили – прийдуть ще, їм сподобалось.

 

«Це вже третя бібліотека-філія за останні кілька років, яка отримала нове приміщення. Тут створені всі необхідні умови, щоб було комфортно і відвідувачам, і працівникам. Бібліотека повинна бути осередком культури і дозвілля в мікрорайоні.  Йдеться не тільки про читання книг, а й про організацію різних майстер-класів, гуртків та заходів. Все це покликано створювати можливості для розвитку творчих здібностей, самоосвіти, комунікування людей, що важливо для формування сильної територіальної громади. Дякую вам за те, що вболіваєте та підтримуєте розвиток громади. І це, мабуть, запорука успіху будь-якої бібліотеки. Саме від колективу залежить, наскільки цікаво буде вінничанам користуватись послугами бібліотеки», – сказав міський голова Сергій Моргунов.

 

Нове приміщення філії має чотири кімнати: читальну залу, абонемент для дітей, абонемент для дорослих та книгосховище. 

 

«Бібліотека-філія №17 має все, щоб стати інтегрованим осередком знань, культури та послуг для мешканців мікрорайону Академічний. Ми впевнені, що цього простору буде достатньо для взаємодії різних поколінь. Для вінничан бібліотека стане простором для нових можливостей та творчості. Приємно, що міська команда підтримує нас і цей напрямок», – зазначила завідувачка бібліотеки-філії №17 Тетяна Столяр.

 

Філія обслуговуватиме близько 2000 мешканців мікрорайону Академічний.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin