Вінниця
25.04.2024
9.54° C
Вгору

Польський досвід ефективного управління промисловими парками впроваджуватимуть у Вінниці 

Представники органів місцевого самоврядування з України здійснили навчальний візит до Польщі. 

  

Тема візиту: Створення та управління промисловими та технологічними парками на місцевому рівні.


Про це повідомляє департамент економіки та інвестицій.

 

«Для нашої громади дана тема дуже актуальна, адже Вінницька міська рада активно працює над створенням інноваційно-технологічного парку «Кристал», який вже наприкінці 2022 року має запрацювати, і розвитком трьох індустріальних (промислових) парків.», – дописують на фейсбук-сторінці департаменту.

 

Перше знайомство відбулось з Центром творчості Таргова (Centrum Kreatywności Targowa) – інкубатором підприємництва для креативного сектору, яким керує оператор – Польська торгова палата. Дана програма пов’язана з розвитком професій майбутнього у творчому секторі, наданням в оренду сучасних, просторих офісів, організацією навчальних, освітніх та культурних програм.

 

Foundation for Technology Entrepreneurship – організація, яка допомагає корпораціям і великим підприємствам співпрацювати з інноваційними стартапами. Вони організовують різні заходи пов’язані з відбором, навчанням, супроводом, пошуком партнерів (інвесторів) для стартапів (безкоштовно), а от корпорації, які входять до даної програми, сплачують певний внесок.  

 

Польське агентство розвитку підприємництва (PARP) – бере участь у створенні та ефективній реалізації державної політики у сфері підприємництва, інноваційності та адаптивності людських ресурсів,  реалізує національні та міжнародні проєкти, які фінансуються за рахунок структурних фондів, державного бюджету та багаторічних програм Європейської Комісії. 

 

На зустрічі презентували одну із нових програм «gov_LAB» для представників органів місцевого самоврядування, які займаються розвитком підприємництва. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin