Вінниця
20.04.2024
2.58° C
Вгору

У 15 багатоповерхівках Вінниці встановили систему «розумний будинок»

Мешканці 15 багатоповерхівок Вінниці встановили систему «розумний дім». Вони можуть отримувати інформацію на гаджети, завдяки встановленим датчикам, які в автономному режимі контролюють та фіксують параметри послуг. Оновлення даних відбувається щохвилини, що дає можливість швидко відреагувати та локалізувати ту чи іншу проблему та відправити на місце аварійну бригаду.

 

«Ця система не тільки контролює поточну діяльність будинку, а й, у випадку виникнення аварійних ситуацій, повідомляє про це відповідальну особу. За допомогою датчиків можна побачити, який тиск в трубопроводах, яка температура теплоносія чи нагрітої води, роботу електропостачання або її відсутність, навіть витоки у приміщеннях. Також, інформація надходить до управлінських компаній, до відділу «Цілодобова варта» та до департаменту житлового господарства», – повідомляє Департамент житлового господарства Вінницької міської ради.

 

Співвласники усіх будинків при встановленні системи «Розумний будинок» скористались допомогою міської ради за програмою співфінансування, відповідно до якої 30% вартості проєкту сплачують мешканці, а решта фінансується бюджетом громади.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin