Вінниця
25.04.2024
10.81° C
Вгору

Ще одна масштабна реконструкція. Вулиця Грушевського буде пішохідною

У Вінниці розпочинають проєкт «Вулиця Грушевського – спільний простір». Трансформація вулиці буде за сучасними європейськими зразками. Про це повідомляє міська рада.

 

Проєктна ділянка з’єднає площу Європейську із Центральним парком ім. М. Леонтовича і створить цілісну систему громадського простору в історичному центрі міста.

 

Мета проєкту – розвинути мережу публічних просторів історичного центру міста.

 

«У своєму просторовому розвитку Вінниця дотримується принципів сталості та збалансованості і прагне створити мережу комфортних громадських просторів. Тестові перекриття вулиці Грушевського у 2020-2021 роках на святкові дні показали, що вулиця має потенціал стати жвавим пішохідним простором. Реконструкція цієї вулиці створить комфортне міське середовище для піших прогулянок, але обмеження руху транспорту можуть створити незручності для місцевого бізнесу та окремих мешканців, що живуть або працюють поруч», – каже директор КП «Агенція просторового розвитку» Максим Кравчук.

 

Тож для врахування думки вінничан при формуванні бачення реконструкції вулиці Грушевського, проєктом заплановано провести опитування мешканців вулиці, пішоходів, автомобілістів та представників бізнесу.

 

Крім того, проведуть тестування, яке передбачатиме тимчасове фізичне відтворення майбутнього простору із застосуванням вуличних меблів, мобільного озеленення, тимчасового покриття, освітлення, створення нових локацій.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin