Вінниця
25.04.2024
15.01° C
Вгору

Хотіла тисячу, а втратила 60. На Вінниччині працюють шахраї, які обіцяють гроші за вакцинацію

Все частіше до поліції звертаються вінничани, які стали жертвами шахрайських схем. Невідомі особи розсилають їм повідомлення про те, що можна отримати 1000 грн за повний курс вакцинації. Відтак, одна з потерпілих втратила таким чином понад 60 тисяч гривень. Втративши пильність, 31-річна жінка виконала усі умови аферистів, надавши їм доступ до зняття коштів зі своєї банківської картки.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Вінницькій області.

 

«Шахраї  під приводом реєстрації на отримання державної виплати  дізнавалися від потерпілих  номери їх банківських карток, персональні дані та в подальшому   привласнювали їх кошти з банківських рахунків», – розповідає начальник Вінницького районного управління поліції Віталій Курчик.

 

Правоохоронці закликають громадян бути обачними та не довіряти повідомленням, у яких шахраї просять надіслати номери карток та інші персональні дані, які нібито необхідні для виплати коштів на банківські рахунки. Зокрема, термін дії картки та CVV-код на звороті.

 

Державну виплату в безготівковій формі можна отримати лише на віртуальну картку «єПідтримка» шляхом реєстрації у застосунку «Дія».

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin