Вінниця
26.04.2024
8.56° C
Вгору

У Вінниці скоро запрацює новий корпус лікарні швидкої допомоги

У Вінниці розпочали офіційну процедуру введення в експлуатацію новозбудованого корпусу міської лікарні швидкої медичної допомоги, що на Київській, 68. 

 

Будівництво стартувало наприкінці 2017 року. Це наймасштабніший проєкт у сфері охорони здоров’я міста, який реалізований за часи Незалежності. Там пацієнти отримуватимуть якісну медичну допомогу європейського рівня. Про це повідомляє міська рада. 

 

«Проєктували лікарню, консультуючись з фахівцями одного з кращих госпіталів в Італії, враховували досвід інших закордонних медичних закладів. Закупили сучасне обладнання. В оснащення інвестовано 136 млн грн – за рахунок ресурсів громади та допомоги з державного бюджету», – каже міський голова Сергій Моргунов.

 

Варто зауважити, що карети «швидкої» заїжджатимуть безпосередньо в приміщення корпусу, звідки пацієнтів вже транспортуватимуть до оглядових.

 

«На 1-му поверсі влаштували відділення екстреної медичної допомоги. На 2-му – відділення інтенсивної терапії на 18 ліжок. А 3-й поверх займає операційний блок на 4 операційні та зала телемедицини. В цокольному поверсі розмістили центральне стерилізаційне відділення та пральню», – додав голова.

 

Міська лікарня швидкої медичної допомоги прийматиме пацієнтів не тільки з Вінниці, а і жителів області

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin