Вінниця
20.04.2024
2.81° C
Вгору

«Ні насильству!». У Вінниці встановили «Червону лавку»

«Червона лавка» – це ініціатива, пов’язана із запобігання домашньому насильству. Ідея народилася в Італії у 2014 році. Вона передбачає встановлення або фарбування лавок у яскраво-червоний колір та наклеювання табличок із контактами спеціалізованих служб підтримки для постраждалих від домашнього насильства.

 

Такі лавки є практично в усіх містах Італії, Латинської Америки та Австралії. Ідея встановити таку у Вінниці належить італійському волонтеру ГО «Центр розвитку Пангея Ультіма» Маттео Редаеллі, який понад півроку прожив у Вінниці. Вінницька міська рада підтримала таку ініціативу.

Червона лавка (2).jpg«Червона лавка» надає моральну підтримку людям, які постраждали від домашнього насильства, підвищує обізнаність кожного, хто проходить повз. Я знаю, що в Україні діє закон щодо створення притулків для жінок, які постраждали від домашнього насильства.  Вінниця не забарилася і однією з перших втілила закон у життя. І цим вкотре продемонструвала, наскільки прогресивним та європейським є місто. «Червона лавка» у Вінниці стане ще одним інструментом для захисту жінок від домашнього насильства», – зазначив італійський волонтер ГО «Центр розвитку Пангея Ультіма» Маттео Редаеллі.

 

Для людей, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі у Вінниці створили Денний центр соціально-психологічної допомоги, а також мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги.

 

«Реалізація такої ініціативи у нашому місті дозволить привернути увагу населення до проблеми домашнього насильства та об’єднати людей, які постраждали. Вінничани мають знати, куди звертатися у випадку проявів насильства, хто їх підтримає та допоможе», – додала директорка Наталія Добровольська.

 

Денний центр розташований за адресою: м. Вінниця, проспект Космонавтів, 30, каб. 303-304. Телефони: 098-900-15-60; 093-900-15-60.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin