Вінниця
16.04.2024
18.62° C
Вгору

Вінниця отримала офіційний статус ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді»

Наше місто стало одним з перших в Україні, кому присудили почесне звання. Про це на своїй сторінці у фейсбуці дописує міський голова. 

 

«Для нас дуже відповідально бути частиною всесвітньої мережі громад, які створюють середовище, дружнє до дітей і молоді. Ця глобальна ініціатива ЮНІСЕФ об’єднує 35 муніципалітетів в Україні та понад 3000 – у світі», – каже Сергій Моргунов.

 

Міжнародну відзнаку вручили під час саміту «Діти 2021» у Києві. 

 

«Важливо, щоб кожна дитина у Вінниці відчувала себе захищеною і мала всі умови для повноцінного та інклюзивного розвитку – у садочках, школах, клубах за інтересами і спортивних секціях. Щоб їм було комфортно у рідному місті. Це пріоритет нашої команди. Вдячний партнерам з ЮНІСЕФ за визнання успіхів громади, сподіваємося на подальшу співпрацю», – додає Моргунов

 

Отримання відзнаки ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді» ще раз підтверджує, що громада впевнено будує стале майбутнє для кожної дитини та молодої людини у Великій Вінниці.

Довідка:

«Громада, дружня до дітей та молоді» – це ініціатива ЮНІСЕФ, спрямована на підтримку місцевої влади у реалізації ними прав дітей. Глобально ініціатива впроваджується з 1996 року. 

 

Разом з Вінницею першими українськими громадами, які отримали офіційний статус учасника Ініціативи, стали Бахмут та Львів.

 

Перемогу Вінниці приніс проєкт шкільного бюджету участі, що став найкращим у світі прикладом залучення дітей до міського врядування. Впровадження цього конкурсу фінансується з міського бюджету з метою реалізації ідей учнів, спрямованих на покращення шкільного життя.

 

У 2019 році Вінниця виграла престижну премію «Child Friendly Cities Inspire Awards» серед найбільш дружніх до дітей міст у світі. Цією премією ЮНІСЕФ відзначає найкреативніші, найінноваційніші та надихаючі рішення міст для розвитку дітей і молоді.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin