Вінниця
19.04.2024
4.55° C
Вгору

У Вінниці відзначили Всесвітній день української хустки

Всесвітній день української хустки відзначають щороку сьомого грудня. Це неофіційне свято, яке з’явилося 2019 року, покликане об’єднати жінок різних професій, віку та національностей для збереження українських традицій.

 

Гуртківці творчої майстерні за адресою: вул. Скалецького, 41 долучилися до святкування Всесвітнього дня української хустки!

 

Про це повідомляє фейсбук-сторінка VinSmart ЦЕНТР.

 

«Одягнувши та зробивши світлини в традиційній бабусиній хустці ми підтримали зв’язок з нашими пращурами та відчули атмосферу минулого! Шануємо та збагачуємо український колорит разом!», – йдеться в дописі.

Відзначати День української хустки запропонувала активістка та депутатка Вінницької облради Людмила Станіславенко. Ідею підтримали громадські активісти в Україні та в усьому світі. 

 

«Хустка є невід’ємною частиною української культурної спадщини. Споконвіку на українських землях вона була не просто обов’язковим головним убором для заміжніх жінок, а й особливим сакральним предметом, реліквією, що передавалась із покоління в покоління. Ми вже отримали історії жінок, які говорять про те, що саме завдяки Хустці їх предкам вдалось вижити під час Голодомору. Тоді українки віддавали Хустку, аби врятувати життя новонароджених, або обмінювали Хустину на відро борошна», – каже Людмила Станіславенко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin