Вінниця
19.04.2024
4.59° C
Вгору

В Україні триває реформа шкільного харчування 

В Україні вже розпочалась і триває реформа шкільного харчування. Таке рішення затвердив Уряд. 

 

За інформацією Держпродспоживслужби, протягом цього року здійснено більше 1,2 тисяч лабораторних досліджень харчових продуктів, які використовувались для приготування страв у закладах освіти, на відповідність параметрам безпечності. За результатами проведеного контролю встановлено 92 невідповідності за мікробіологічними показниками, що склало сім відсотків від досліджуваних зразків. Повідомляє Урядовий Кур’єр.

 

Що нового у нормах харчування – обмежена кількість солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження, а також соків.

 

Не включено до норм також ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви, кондитерські вироби.

 

Натомість збільшили кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових.

 

Згідно з постановою Уряду, нове меню розподіляється за трьома віковими категоріями: з 6 до 11 років, з 11 до 14 років, з 14 до 18 років.

 

У процесі роботи над рекомендованим меню та технологічною документацією для страв та виробів виникла необхідність внесення змін до норм харчування, зокрема щодо їх доповнення такими харчовими продуктами, як соняшникова олія та гречка. Також дещо збільшені нормі щодо рослинного та вершкового масла, розширена варіація використання продуктів під час складання меню.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin