Вінниця
24.04.2024
8.98° C
Вгору

Вінницькі поліцейські вчилися долати мовні бар’єри у спілкуванні з особливими людьми 

Для працівників поліції Вінницької області 30 листопада провели навчальну лекцію, присвячену проблемам, що виникають в процесі комунікації з людьми з інвалідністю. Голова правління громадської організації «Паросток» Ірина Саранча зауважила, що люди з інвалідністю потребують, в першу чергу,  розуміння та поваги. Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Вінницькій області. 

 

Під час заняття  Ірина Саранча  дала дієві поради поліцейським щодо  ефективної комунікації та  толерантності під час  спілкування  з цією категорією людей під час виконання професійних обов’язків.

«Потрібно постійно дивитися в очі цим людям. Адже це прояв піклування та поваги до них.  Ні в якому разі не поспішайте.  Вислухайте їх до кінця.  Дайте їм можливість реалізувати  себе в процесі комунікації. Дотримуйтеся елементарних етичних норм і будьте щирими», – наголосила вона.

 

Старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності  Петро Ткачук підтримав таку думку:

«Це такі ж самі люди, кожен так само має світ характер,  погляди на життя,  звички… Проте, зважаючи на інвалідність,  яка сталася внаслідок непередбачуваних в житті ситуацій, ці люди потребують більшої допомоги і підтримки з нашого боку. Захищати їх права – обов’язок кожного поліцейського.»

 

Інспектор Тренінгового центру Олексій Пацалюк зауважив,  що поліцейські вже більше шести років співпрацюють з громадською організацією «Паросток».

«Слухачі Тренінгового центру покращують свої комунікаційні навики в роботі з різними категоріями осіб. Це завжди актуально.  Ми намагаємося проявляти більше терпимості і чуйності стосовно людей з інвалідністю… Ми вчимося відчувати і розуміти їх, щоб вчасно надати кваліфікованих допомогу», – додав він.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin