Вінниця
26.04.2024
10.13° C
Вгору

ВІЛ – не вирок! У Вінниці провели акцію до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначають сьогодні, першого грудня. Зокрема у Вінниці провели акцію «Молодь Вінниці – за життя без СНІДу». На Європейській площі, біля вежі, організатори роздавали вінничанам інформаційні листівки та розповідали про ВІЛ/СНІД, шляхи передачі вірусу та лікування. 

 

Мета заходу – привернути увагу громадськості до цієї проблеми. Зокрема, розповісти людям про ймовірні шляхи інфікування та лікування хвороби.

 

«Ми інформуємо вінничан про таку соціальну проблему, розповідаємо, де можна пройти тестування. З інфекційними захворюваннями жартувати не варто. Важливо вчасно виявити хворобу і якомога швидше розпочати її лікування», – розповів заступник директора Вінницького міського центру соціальних служб Євген Козлов.

 

Крім того, усі охочі могли безкоштовно пройти тестування на ВІЛ та вірусні гепатити. Робили це за допомогою експрес-тестів. Результати можна було отримати вже за 15 хвилин.

 

«Статистика у нас стабільна, але за останні два роки ми помітили зменшення кількості нових випадків. Це пов’язано з тим, що на 30% стало менше людей  тестуватись. І тому у зв’язку з цим, менша кількість хворих», – прокоментував «Місту» директор комунального некомерційного підприємства «Вінницький обласний клінічний Центр профілактики та боротьби зі СНІДом Вінницької обласної ради» Ігор Матковський.

Довідка:

Від початку року у Вінницькій області офіційно зареєстрували 164 ВІЛ-інфікованих людини. Вперше діагноз СНІД встановили 90 особам. Від початку епідемії ВІЛ на Вінниччині виявили 6 290 ВІЛ-інфікованих.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin