Вінниця
24.04.2024
8.68° C
Вгору

Особи, які надають соціальні послуги зможуть отримати виплати 

З 13 жовтня набула чинності постанова Кабінету Міністрів від 06 жовтня 2021р. №1040 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі». Цією постановою запровадили новий механізм виплати громадянам, які мають відповідну професійну підготовку та надають соціальні послуги з догляду за особами з інвалідністю, похилого віку, тощо. Про це повідомляє Департамент соціальної політики ВМР.

 

Компенсацію можуть отримати люди, які доглядають за такими категоріями осіб:

  • Громадянами похилого віку
  • особами з інвалідністю
  • невиліковно хворими, а також хворими, що потребують тривалого лікування
  • дітьми з інвалідністю
  • дітьми, яким не встановлено інвалідність, але які є хворими на тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, дітьми, які отримали тяжку травму, потребують трансплантації органу, потребують паліативної допомоги та ін.

Варто зауважити, що особи, які здійснюватимуть догляд за окремими категоріями громадян не можуть бути фізичними особами-підприємцями, не можуть працювати, не можуть перебувати на обліку в центрі зайнятості.

 

Для включення до переліку осіб, які надають соціальні послуги з догляду на професійній основі, Департамент соціальної політики Вінницької міської ради просить звертатися до них із заявою.

 

Детальну інформацію можна отримати за телефонами:

50-82-84 або 50-86-87.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin